Sådan opretter du en effektfuld personlig brandingerklæring

Sådan opretter du en effektfuld personlig brandingerklæring

Der går meget op i at opbygge stærke relationer og tillid til dit professionelle netværk. At skabe et personligt brand er en del af denne proces. Hvis du forsøger at udvikle eller styrke dit personlige brand, har du brug for en effektfuld brandingerklæring. I denne artikel forklarer vi, hvordan du opretter en personlig brandingerklæring og giver ni eksempler, der hjælper dig med at lave dit eget.

Hvad er et branding statement?
En personlig branding-erklæring er en eller to sætninger, der opsummerer, hvem du er som professionel. Denne udtalelse er unik for dig og viser, hvad du står for på arbejdet. Branding-udsagn er en kritisk del af at skabe et samlet personligt brand, og de er stigende i popularitet i den professionelle verden.

En effektiv varemærkeerklæring er ikke din jobtitel eller en liste over alle dine præstationer – det er en overbevisende måde at sælge dig selv på i en verden med en stadigt stigende interesse for menneskelig kapital.

Sådan opretter du et branding statement
At skabe et personligt branding statement giver dig den unikke mulighed for at dele dine værdier, evner eller overbevisninger med kolleger, arbejdsgivere og kunder. Det kan også hjælpe dig med at udvikle dit personlige brand. Her er fem trin til at lave en brandingerklæring, der matcher dine mål og personlighed:

1. Vær autentisk
Et af hovedmålene med at skabe et branding statement er at vise, hvem du er. Den professionelle verden har en social komponent, og folk vil gerne vide, hvem de arbejder med. Den vigtigste måde at opnå denne sociale standard på stammer fra dit personlige brand, hvilket betyder, at dit brandingudsagn skal være autentisk. Det er okay at udforme dette budskab baseret på, hvem du ønsker at være, men husk at være dit sande jeg. Start processen med at komme med nogle ideer og notere ord og sætninger, der betyder noget for dig.

2. Identificer din målgruppe
Dine første branding-erklæringsnotater inkluderer sandsynligvis tanker eller ideer, der involverer flere facetter af dit liv. Du vil ikke bruge dem alle, når du skriver dit endelige udkast. For at indsnævre tingene, tænk over, hvem du gerne vil nå med denne udtalelse. Svaret på dette spørgsmål kan være kunder, kolleger, overordnede, rekrutterere, udgivere eller dem i den akademiske verden. Det kan også være en kombination af mål.

3. Beslut dig for, hvad du vil sige
Når du ved, hvem du prøver at nå, er det tid til at finde ud af, hvad du vil sige. Et branding statement giver dig chancen for at dele noget personligt. For at udnytte dette øjeblik skal du sørge for, at dit budskab har værdi og viser noget særligt ved dig. Det kan for eksempel involvere dine færdigheder, din arbejdsekspertise eller din overbevisning.

4. Gør det mindeværdigt
Din branding-erklæring skal have indflydelse. Dette vil betyde forskellige ting for forskellige mennesker. Sigt efter at gøre dit udsagn klogt, indsigtsfuldt, informativt, inspirerende eller motiverende. Nogle mennesker vælger at bruge industriens buzzwords, ordspil eller billedsprog for at få folk til at huske udtalelsen efter at have læst den. Der er ikke en endelig måde at opnå dette på, der passer til enhver situation, så vær kreativ.

5. Vær kort
Tænk på en skriftlig brandingerklæring som et første virtuelt indtryk før dit første personligt indtryk. Når det er ansigt til ansigt, sker en persons første reaktion på en anden person næsten automatisk. Din branding-erklæring fungerer på samme måde, så den bør ikke være særlig lang. Prøv at holde dit udsagn omkring en til to sætninger i længden, undtagen under særlige omstændigheder.

Hvor skal du bruge din brandingerklæring
Den rigtige branding-erklæring kan føre til nye jobmuligheder, bedre kunderelationer, et større forretningsnetværk og meget mere. Formålet med at skabe et personligt brand og branding statement er at få et budskab til din målgruppe. Når du har lavet det budskab, skal du nå ud til folk. Her er syv steder, hvor du kan bruge din brandingerklæring til at gøre din rækkevidde så ekspansiv som muligt:

CV: CV-formater har fået mange opdateringer i de seneste år. Brug af en objektiv eller opsummerende sektion er stigende i popularitet, og det samme er medtagelsen af en personlig branding-erklæring. Tilføjelse af en brandingerklæring til dit CV er en måde at vise potentielle arbejdsgivere, hvem du er, når du søger job.
Personlig webside: En personlig webside er en fantastisk måde at udsende dine færdigheder, tjenester, oplevelser og personlighed. Dette er et perfekt sted at inkludere din branding-erklæring.

Digital eller fysisk portfolio: Din portfolio viser din ideologi, metodologi og bedste arbejde. At inkludere en personlig brandingerklæring på den første side skaber en sammenhængende følelse og foreslår et overordnet budskab for det, du præsenterer.
Professionelle sociale mediekonti: Meget professionelt netværk foregår online. At tilføje en personlig brandingerklæring til dine profiler på sociale medier er mindeværdig og iøjnefaldende. Det kan endda hjælpe dig med at komme i kontakt med potentielle kunder, arbejdsgivere eller ligesindede medlemmer af din branche.

 

Sådan opretter du en effektfuld personlig brandingerklæring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

Karriereobjektive eksempler

Karriereobjektive eksempler Nedenfor har vi inkluderet eksempler på karrieremål fra flere områder: Registreret sygeplejerske Kundeplejeorienteret, licenseret RN med…