Sådan forbereder du dig til det nye år: Sæt mål og beslutninger

Sådan forbereder du dig til det nye år: Sæt mål og beslutninger

Målgruppe
INTERNATIONALE ANSØGERE

Programoversigt
Sådan forbereder du dig på det nye år. Først og fremmest komplimenter for sæsonen og tillykke med, at du selv ønsker at forbedre dig selv ved at træffe beslutninger. Bare fordi de sidste beslutninger, du skrev ned, ikke blev til virkelighed, burde ikke forhindre dig i at lave et nyt sæt beslutninger. Det betyder simpelthen, at du skal læse denne vejledning for at indstille de rigtige opløsninger! Denne vane med at have nøjagtig de samme beslutninger hvert år skal stoppe! Lad mig vise dig hvordan:

Hvad er opløsninger overhovedet?
Beslutninger fungerer simpelthen som en køreplan for de næste 365 dage. Det er den tid på året, hvor du bliver lidt egoistisk og fokuserer på at forbedre dig selv. Resolutioner er traditioner, mest almindelige over hele verden, men som stammer fra den vestlige verden, hvor en person beslutter sig for at fortsætte god praksis, ændre en uønsket egenskab eller adfærd, opnå et personligt mål eller på anden måde forbedre deres adfærd i begyndelsen af et kalenderår. Disse beslutninger kan være mentale, fysiske og endda følelsesmæssige, men frem for alt bør de være realistiske.

Så hvorfor har du brug for dem?
Nytårsforsætterne kommer på et tidspunkt, hvor du ser tilbage på det seneste år og beslutter dig for at foretage ændringer, der forbedrer dit liv på den bedste måde, du kan. Da en beslutning er et løfte til dig selv, gør det mere opnåeligt at skrive den ned, så ja, du har brug for beslutninger.

Hvordan laver du dem?
Selvindsigt
Er du tilfreds med det, der er sket i dit liv de seneste 12 måneder? Tag et kig på, hvad du skal stoppe med at gøre, hvad du skal begynde at gøre, hvem og hvad du skal skære fra for at sikre, at du er bedst i det kommende år. Tag en åndelig, mental og fysisk introspektion. Find en måde at gøre det umulige til endnu et mål.

Få din notesbog!
Ligesom Michael Korda sagde, ikke bare tænk det, blæk det. Nedskrevne mål har en måde at manifestere sig på. Skriv ned, hvad du konkluderede fra selvintrospektionen, og læs det ofte for at minde dig selv om de ændringer, du skal foretage. Husk at holde dine beslutninger realistiske og opnåelige.

Tag en beslutning om at holde fast i dem
Om du opnår alt på din liste eller ej afhænger af dig. Fordi mennesker er vant til vaner, er forandring svær, men den kan opnås, hvis du giver alt.

Sådan sætter du opnåelige mål nytår og forsætter:
Har du nogensinde hørt om SMART-kriterierne? Dette er en forkortelse for Specifik Målbar Attainable Relevant and Timely. Brug af denne metode til at lave beslutninger øger dine chancer for at holde fast i dem og faktisk opnå dem. Et mål som “Jeg vil begynde at gå i fitnesscenter tre gange om ugen”, er et SMART mål i modsætning til “Jeg vil endelig begynde at træne.”

Gør også dine mål specifikke. Generaliser ikke, hvad du har tænkt dig at gøre. Fortæl en tæt på dig om dine beslutninger, så du får en konstant påmindelse om at følge op. At dele dine mål gør dig ansvarlig.

Alt det bedste i det kommende år. Klap dig selv på skulderen for at have klaret det sidste år og faktisk vil gøre det bedre. Husk altid, at det er okay at opgive en beslutning, hvis du senere indser, at den på nogen måde belaster dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

Karriereobjektive eksempler

Karriereobjektive eksempler Nedenfor har vi inkluderet eksempler på karrieremål fra flere områder: Registreret sygeplejerske Kundeplejeorienteret, licenseret RN med…