Hvordan juletiden kan ødelægge (eller booste) din karriere

Hvordan juletiden kan ødelægge (eller booste) din karriere

Juletiden 2022 er allerede i gang, og virksomheder og organisationer er allerede i gang med at arrangere fester på arbejdet i denne vigtige periode på kalenderen.

Hvordan man arbejder Julefest kan booste dine karrieremuligheder
Hvis du er ansat, og din virksomhed arrangerer et sådant arrangement, er du helt sikkert forpligtet til at være venlig at deltage. Hvis du ikke er ansat (eller selvstændig), er der stadig en chance for, at en ven eller en virksomhed, du handler med, kan invitere dig til deres julekoncert.

Og den koncert kan vise sig at blive vendepunktet i din karriere: Du kan komme til at netværke med virksomhedens chefer i et mindre anspændt miljø, end du normalt gør på arbejdet.

At tale med dine chefer og overordnede over nogle drinks og i julestemning kan virkelig vende din karriere på måder, du aldrig havde forestillet dig. Dette giver dig den eftertragtede mulighed for at glide ind i din anmodning om en forfremmelse, en lønstigning eller tilpasning til din arbejdsrutine eller roller osv.

Hvis du er i erhvervslivet, giver en julefest for en organisation dig en chance for at netværke og nå nye markeder forud for det nye år. Du kan sikre dig nogle aftaler til din virksomhed, nogle lån eller midler til din virksomhed og alle andre signaturaftaler, der er svære at sammensætte på normale dage.

Men mens vi har fremhævet de gode ting, juletiden kan gøre for din virksomhed eller karriere, skal du være opmærksom på, at det er meget nemt og muligt at ødelægge din karriere i juletiden.

Her er ting, du skal undgå, når du er til firmafest
Udtryk ikke dine ekstreme meninger

Du tror sikkert, at alle hvide er racistiske mod sorte, eller at sorte afrikanske regeringer er de mest korrupte ledere under solen. Fair nok, det er din mening, men at give udtryk for det til en firmafest kan efterlade dit forretningsomdømme eller din karriere i filler.

Som en generel regel skal du holde dine synspunkter om race, politik, køn, religion og tro for dig selv, når du er i et professionelt setup, da dette kan ødelægge din karriere eller forretning.

For det første kender du ikke dine medgæsters præferencer og den indflydelse, de har på din karriere eller forretning. Hvis de føler sig stødt over dine synspunkter om de emner, der er fremhævet ovenfor, vil de sandsynligvis tage det med dig i det nye år, når du har mest brug for dem.

Undgå at blive for fuld

Folk drikker til fester, og mange bliver ikke stødt af det. Men hvis du tager en for meget og begynder at opføre dig underligt foran dine chefer eller fremtidige potentielle forretningspartnere, vil du sandsynligvis ødelægge din karriere eller dine forretningsudsigter for altid.

Vær forsigtig med drikkevarer og mad, og tag alt med måde. Hvis du skal ud på dansegulvet, skal du også passe på, hvem du vælger til dansen, da valg som disse kan læses i et helt andet lys af medgæster.

Vær forsigtig med billeder og videoer

At tage billeder og videoer er efterhånden næsten en naturlig ting til fester, men arbejdsfester har helt andre regler. Der skal altid udvises forsigtighed, da nogle mennesker ikke ønsker at optræde på billeder af en tilfældig festdeltager.

Hvis du skal tage et billede og kræver samtykke fra dine chefer eller endda kolleger, skal du være venlig først at spørge, om det er i orden med dem.

Og selvom de giver samtykke, så undgå også at dele deres billeder online med deres tilføjede samtykke. Sagen er, at vi er i den digitale tidsalder, og folk er særligt opmærksomme på, hvilken del af deres liv, der går ind i det offentlige domæne.

Mød op på arbejde dagen efter

Intet irriterer dine chefer mere end ikke at møde op på arbejdet, fordi du har tømmermænd. Mere et tømmermænd erhvervet fra binging ved et firma-sponsoreret arrangement.

Hvis du deltager i en firmajulekoncert, og i morgen er en arbejdsdag, så husk moderationsreglen, vi citerede ovenfor. Du skal stadig vise ansigt på arbejde dagen efter og i ædru tilstand.

For flere tips, karriereråd og advarsler om muligheder, husk at tilmelde dig vores Telegram-kanal, så du ikke går glip af opdateringer, når vi udgiver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like