Hvordan internationale studerende kan få adgang til gratis universitetsuddannelse i Europa i 2023

Hvordan internationale studerende kan få adgang til gratis universitetsuddannelse i Europa i 2023

Værtslandet
International

Deadline:
VARIERER

Målgruppe
INTERNATIONALE ANSØGERE

Internationalt arbejde hjemmefra,
Gratis universitetsuddannelse er ikke længere en myte: det er en levet virkelighed i de fleste udviklede nationer. Internationale studerende, især dem fra mindst udviklede lande, har dog ofte kæmpet for at få adgang til videregående uddannelser af den rette kvalitet på grund af en række faktorer.

Den vigtigste blandt disse faktorer, der hindrer adgangen til universitets- og universitetsuddannelser af høj kvalitet i mindre udviklede lande, er de uoverkommelige gebyrer.

Vi på CampusLifestyle har derfor samlet denne artikel for at hjælpe især de internationale studerende med at få adgang til gratis videregående uddannelser af høj kvalitet i Europa. Vi beviser også, at oversøisk uddannelse faktisk kan spare dig penge.

Hovedideen er at træffe de rigtige valg med hensyn til hvilket universitet, der skal tages på, og også hvilket land, der skal vælges, fordi leveomkostningerne er meget forskellige i Europa. Du kan finde et gratis fuldtidsuddannelsesprogram på et svensk universitet, men indse, at leveomkostningerne faktisk er uoverkommelige.

Derfor søger denne artikel at hjælpe dig med at afmystificere dette indviklede aspekt af dine karrierevalg, så du går ind i år 2023 med et klarere perspektiv.

Bemærk, at selv amerikanere ikke er blevet skånet for de stigende udgifter til videregående uddannelse, og nogle har også været nødt til at søge universitetsuddannelse af høj kvalitet på gratis institutioner i Europa. Lad os først se på borgerne i de europæiske lande selv.

Studerende fra EU og EØS medlemslande
Der er ingen studieafgifter i store dele af Europa for borgere fra EU- og EØS-medlemslande. Hvor ikke-EU-studerende bliver opkrævet undervisning og gebyrer, har de stadig en tendens til at være meget lavere end dem, der opkræves på colleges og universiteter i for eksempel Canadas Forenede Stater.

Som sådan er Europa fortsat en populær destination, da mange europæiske lande tilbyder gratis undervisning på deres offentlige højere uddannelsesinstitutioner.

Dette er præcis grunden til, at du næppe ville finde en europæisk studerende, der søger en universitetsuddannelse uden for deres zone: de har både de bedste uddannelser og de mindste eller ingen omkostninger for det.

Men dette går ud over det: flere EU-medlemslande, herunder Tyskland, tilbyder gratis undervisning til alle studerende uanset nationalitet, hvilket betyder, at internationale studerende kan få adgang til gratis uddannelse. Men husk, at der er leveomkostningsaspektet, og det tager vi fat på om kort tid. Desuden hvornår.

Gratis universitetsuddannelse i Europa for internationale studerende
Som allerede nævnt søger denne artikel at hjælpe hovedsageligt den internationale studerende, der søger gratis eller næsten gratis videregående uddannelse i Europa. Mens universiteterne i Europa kan tilbyde billige studieafgifter sammenlignet med Asien eller Afrika, kan leveomkostningerne i Europa være uoverkommelige.

Du skal derfor spille en hårfin balancegang mellem at få gratis uddannelse og betale for dit eget ophold og kost i en europæisk by. For at hjælpe dig i gang er her gennemsnitspriserne for leveomkostninger på de bedste europæiske destinationer for internationale studerende.

Land De gennemsnitlige leveomkostninger for international studerende
Tyskland Leveomkostningerne er i gennemsnit 850 euro om måneden.
Østrig Leveomkostningerne i Østrig anslås til 950 euro om måneden.
Polen Leveomkostningerne er relativt lave, anslået til 350-550 euro om måneden.
Tjekkiet Leveomkostningerne er relativt lave og spænder fra 350 til 750 USD om måneden.
Norge Leveomkostningerne i Norge er omkring 1.300 USD om måneden
Island Leveomkostningerne er relativt høje, anslået til 1.500 USD om måneden
Frankrig Leveomkostningerne i Frankrig anslås til 600 til 800 euro om måneden.
Grækenland Leveomkostningerne er relativt lave, anslået til 450 til 700 euro om måneden.
Ungarn Leveomkostningerne i Ungarn er meget lave, anslået til 300 USD om måneden.
Slovenien Leveomkostningerne i Slovenien anslås til 600 euro om måneden.
Som det kan udledes af tabellen ovenfor, bliver Polen i stigende grad en attraktiv destination for internationale studerende på grund af de relativt billigere leveomkostninger der sammenlignet med store dele af Europa.

Du ønsker bestemt ikke at få adgang til gratis videregående uddannelse, mens du er i en dyr udenlandsk by. Leveomkostningerne er dog ikke den eneste overvejelse.

Sproghensyn
Nogle europæiske universiteter er stadig stive med hensyn til undervisningssproget. Der er dog nogle universiteter, der i stigende grad tilbyder deres uddannelse på engelsk for at tiltrække den stadigt voksende pulje af internationale studerende.

Her er små bidder at overveje:

Ungarn: Flere universiteter i Ungarn tilbyder nu deres uddannelser på engelsk samt på fransk, tysk og russisk.

Grækenland: Grækenland kræver, at internationale universitetsansøgere er dygtige til det græske sprog, for at de kan tilmelde sig dets universiteter. Som sådan vil studerende, der ikke har et sprogcertifikat, ikke kunne tilmelde sig.

Island: Det er ekstremt svært at finde uddannelser, der udelukkende tilbydes på engelsk på bachelorniveau i Island. Tværtimod tilbyder nogle uddannelser på engelsk, men kun på master og ph.d. niveauer.

Tyskland: Hvis der er noget land, der har gjort fremskridt i forhold til at acceptere engelsktalende internationale studerende til sine universiteter i løbet af de sidste 20 år, er det Tyskland. Adgang til mange universiteter i Tyskland kræver ikke bevis for tysktalende færdigheder.

Andre faktorer at overveje omfatter kulturelle barrierer, sikkerhed og sikkerhed for udenlandske statsborgere, mangfoldighed samt kvaliteten af de udbudte uddannelser. Og selvfølgelig har universitetets placering en betydning i bred forstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

HØJSKOLESPLANLÆGNING & ASSISTANCE

HØJSKOLESPLANLÆGNING & ASSISTANCE Uddannelsesrådgivningstjenester er tilgængelige for ARNG-soldater ved at kontakte dit statslige uddannelseskontor. Uddannelsesrådgivningstjenester er også tilgængelige…
Read More

LEVERANDØRHJÆLP

LEVERANDØRHJÆLP Oversigt Hærens Credentialing Assistance (CA)-program giver soldater finansiering til mere end 1.500 legitimationsoplysninger. Have en aktiv ArmyIgnitED-konto…
Read More

UDDANNELSESSTØTTEPROGRAMMER

UDDANNELSESSTØTTEPROGRAMMER Forsvarsministeriet, hæren, veterananliggender, arbejdskraft og uddannelse tilbyder uddannelsesrådgivningsprogrammer for at hjælpe dig med at bestemme din akademiske…