Hvad er et karrieremål? Definition og eksempler

Hvad er et karrieremål? Definition og eksempler

Jennifer Herrity er en erfaren karriereservicemedarbejder med 12+ års erfaring i karrierecoaching, rekruttering og lederroller med det formål at hjælpe andre med at finde deres bedst egnede job. Hun hjælper folk med at navigere i jobsøgningsprocessen gennem en-til-en karrierecoaching, webinarer, workshops, artikler og karriererådgivningsvideoer på Indeeds YouTube-kanal.

Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach.

 
For at øge dine chancer for at få en samtale, har du brug for et overbevisende CV, der indeholder et fokuseret karrieremål. Et klart, handlekraftigt karrieremål, der kortfattet beskriver dine færdigheder og professionelle mål, kan hjælpe med at tiltrække ansættelseslederes opmærksomhed.

I denne artikel beskriver vi, hvad et karrieremål er, og hvordan man skriver et, og vi giver eksempler til vejledning.

Hvad er et karrieremål?
Et karrieremål er en valgfri komponent af CV’er, der kort beskriver de færdigheder, erfaring og evner, kandidater tilbyder. Typisk tilføjer en ansøger karrieremålet øverst på CV’et lige under deres navn og kontaktoplysninger. En generel retningslinje er at begrænse dette til to eller tre sætninger eller cirka to linjer tekst.

På grund af mængden af CV’er, en ansættelseschef typisk modtager, bruger de muligvis kun et par sekunder på hver. De scanner fra toppen af siden og ned, så en af de første sektioner, de vil bemærke, er karrieremålet. Tænk på dette som din korte 30-sekunders elevatorpitch til en ansættelseschef.

Du bør skræddersy dit karrieremål til den stilling, du søger. En måde at gøre dette på er ved at bruge sproget fra det jobopslag, du svarer på. Søg i jobbeskrivelsen efter nøgleord, du kan tilføje til dit mål for at hjælpe det med at skille sig ud og gøre det mere sandsynligt, at ansættelseschefen vil læse resten af dit ansøgningsmateriale.

Sådan opretter du et karrieremål
Følg disse trin for at skabe et effektivt karrieremål:

1. Gør det kortfattet
Prøv at begrænse dit mål til to eller tre sætninger for at sikre, at ansættelseschefen kan læse det hurtigt. Hvis du har brug for at forkorte dit mål, kan du fjerne ord, der fylder og tilføjer ringe værdi, såsom “den”, “a” og “såsom.”

2. Skræddersy den til hver stilling
For hurtigt at få rekruttererens opmærksomhed, skal du sørge for, at dit mål er direkte relateret til dem. Prøv at tilføje relaterede færdigheder eller software, du kender, for at hjælpe dig med at skille dig ud.

3. Medtag dine styrker
Dit karrieremål kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre kandidater. Ved at inkludere dine personlige styrker kan du vise, hvordan du kan udføre jobbet bedre end nogen anden. Nævn nogle af dine værdifulde færdigheder, såsom “kritisk tænker”, “problemløser” eller “organiseret og dedikeret.”

4. Nævn relevante krav
Hvis jobbet har nogen uddannelses- eller erfaringskrav, kan det hurtigt vise rekruttereren, at du har de nødvendige kvalifikationer ved at tilføje dem til dit CV-mål. Tilføj eventuelle grader, certificeringer eller licenser, du har, der relaterer til rollen.

5. Forklar din værdi
Arbejdsgivere søger kandidater, der kan tilføje unik værdi til virksomheden. Forklar mod slutningen af dit mål, hvordan du kan bidrage til virksomheden, hvis de ansætter dig. Beskriv din dedikation til din profession, erfaring eller karrierevej for at vise din værdi.

Hvad er et karrieremål? Definition og eksempler

Sådan opretter du en effektfuld personlig brandingerklæring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like