Find dine fødder som udenlandsk studerende i Australien. Skal læses

Find dine fødder som udenlandsk studerende i Australien. Skal læses

Alene tanken om at forlade hjemmet og starte livet på ny i et fremmed land kan være skræmmende. Hvis du rejser til Australien, planlægger at eller måske lige er ankommet, kan dit hoved blive fyldt op med spørgsmål såsom hvordan vil jeg passe ind? Vil jeg nogensinde føle mig hjemme som udlænding? Hvad gør jeg for at forbedre mit ophold? Træk vejret ind og fortvivl ikke! Denne guide er lige til dig.

Selve beslutningen om at flytte til et fremmed land er en stor dristig, der er værd at fejre. Kort efter din ankomst, når du har fået vist din bolig og pakket alle dine kufferter ud, hvad så? Normalt ankommer du inden semesteret starter, hvilket giver dig god tid til at tage ind og tilpasse dig dine omgivelser.

Trin 1: Lær folkene omkring dig at kende

Det er højst sandsynligt, at du måske ikke kender nogen fra din nye skole, så det er vigtigt at skabe nye bånd. Inden semesteret officielt starter, så brug den tid, du har, til at lære dine huskammerater, sociale grupper og naboer at kende. Du kan også gøre brug af sociale medieplatforme som Snapchat, Facebook og Instagram. At lære de mennesker omkring dig at kende, hjælper dig med at falde til.

Så snart semesteret begynder, skal du holde øjnene åbne for universitetsbegivenheder inklusive dagsture, velkomstfester og ture, som giver dig gode netværksmuligheder. Husk også at få mest muligt ud af din orientering og gør en indsats for at indlede samtaler med førsteårsstuderende.

Trin 2: Gør brug af International Students Welcome Hub

Denne hub i Australien er oprettet kun for udenlandske studerende, som dig selv. Til stede er Student Life Staff og Peer Educators, klar til at besvare alle de spørgsmål, du måtte have om at studere i Australien og alt andet relateret til det. Du får også mulighed for at møde studerendes repræsentanter, klubber og foreninger. Dette er også det perfekte sted at møde andre internationale studerende, som dig. Hvem ved, måske møder du endda nogen hjemmefra! Du får også information om alt, hvad der foregår på campus for at sikre, at du er godt informeret om alt, hvad der foregår.

Trin 3: Opret en bankkonto

At leve selvstændigt kræver klog brug af penge. At åbne en bankkonto bør være en af de allerførste ting, du gør ved ankomsten. For at gøre dette skal du bruge fotos i passtørrelse, bevis for tilmelding, et australsk skattefilnummer, som du kan få fra skattekontoret, og bevis for bopæl. I betragtning af at kravene kan være forskellige fra bank til bank, er det klogt at besøge bankens hjemmeside og finde ud af mere information. Dette er også tid til at veksle dine penge til australsk valuta.

Trin 4: Lær det lokale sprog

Engelsk kan være det dominerende sprog i Australien, men du kan støde på lokale, der taler australske idiomer og slang, som kan være svære for dig at forstå. Du kan følge med ved at deltage i engelskundervisningen, og disse afholdes gratis og afholdes hele semesteret.

Trin 5: Gå på webstedet!

Én ting ved Australien, det er smukt, uanset hvilken by du befinder dig i. Det mangler heller ikke aktiviteten til at holde dig hooked i mellem klasserne og i weekenden. Du har dit livs tid i Australien. Rejs så meget du kan, og du vil ikke fortryde det. Dette giver dig mulighed for at se og tage de forskellige kulturer og normer, som landet har at byde på.

Du vil helt sikkert elske dit ophold i Australien, det er en kendsgerning. Denne guide giver dig simpelthen overhånd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like