En guide til at skifte karriere under økonomisk usikkerhed (med tips fra en rekrutterer)

En guide til at skifte karriere under økonomisk usikkerhed (med tips fra en rekrutterer)

Hvis din branche har været meget påvirket af den seneste økonomiske usikkerhed og ikke længere tilbyder pålidelig beskæftigelse, kan det være nødvendigt for dig at skifte karriere eller branche helt. Eller måske har du ønsket et karriereskift i nogen tid, og nu er en naturlig mulighed for at opbygge de færdigheder, du har brug for for at komme ind i en ny branche eller rolle.

Uanset dine omstændigheder er der strategier, du kan bruge for at sætte dig op til et vellykket karriereskifte. Mens tider som disse vil byde på specifikke udfordringer, vil vi udforske flere trin, du kan tage for at gå over i en ny karriere, herunder tips fra en Indeed rekrutterer.

Hvordan man skifter karriere under økonomisk turbulens

Vi talte med Ryan Corbalis – Business Recruiter hos Indeed – for at forstå de bedste måder at tænke på at skifte karriere på under eller som følge af en begivenhed som de seneste massefyringer i teknologisektoren. Med andre ord, hvordan ser det ud at skifte karriere i en ustabil økonomi?

“En af de største ting, jeg vil understrege, som kandidater skal formidle, er tilpasningsevne – det var sandt før COVID-19, men jeg tror, det er endnu mere tilfældet nu. Ligeledes vil jeg sige dette til alle, der leder efter en ny rolle, men det er endnu vigtigere for dem, der ønsker at skifte branche eller karriere: Vis, hvordan dine evner tilpasser sig dette nye felt, og fokuser på færdigheder mere end blot oplevelser, fordi færdigheder kan anvendes på så mange forskellige måder.”

Andre overvejelser at huske på, hvis du tænker på en karriereovergang, der er unik for det nuværende økonomiske miljø, omfatter hvilke brancher der kæmper mest, og hvilke der er mere modstandsdygtige. For eksempel kan du forfølge industrier, der leverer væsentlige tjenester såsom forsyningsvirksomheder, nødvendige tjenester såsom bygningsinspektioner eller kritiske tjenester, der leverer hæftevarer som købmandsforretninger.

1. Udfør en selv- og situationsevaluering
En af de vigtigste måder at investere din tid på under en karriereovergang er ved at reflektere over din nuværende situation. Hvis du gør det, kan det hjælpe dig med at sætte et stærkt grundlag for at forstå, om det er det rigtige tidspunkt at skifte karriere, hvad du vil have ud af et karriereskift, og hvad du muligvis skal gøre for at få det til at ske.

Start med at stille dig selv specifikke spørgsmål, der vil hjælpe dig med at forstå dine nuværende omstændigheder, såsom:

Er en karriereændring det rigtige svar på mine udfordringer?

Overvej hvorfor du ønsker at skifte karriere. At lave et skift under de nuværende omstændigheder vil give unikke udfordringer, så det er vigtigt at overveje, om der er andre alternativer. Hvis du for eksempel er utilfreds med de roller, du har haft tidligere, kunne det så have været på grund af din virksomhed eller leder i stedet for selve jobbet?

Er det det rigtige tidspunkt nu?

Det kan være nødvendigt at skifte karriere i løbet af denne tid, hvis din branche eller dit job er blevet stærkt påvirket, og du ikke længere er i stand til at finde tilstrækkelige muligheder. For eksempel, hvis du var en tekniker og ikke kan finde lignende job, kan du have brug for eller ønsker at skifte karriere nu for at finde arbejde. Hvis du kan vente til et mere stabilt og forudsigeligt tidspunkt med at skifte karriere, kan du overveje, om det nu er det bedste og mest beleilige tidspunkt for dig

Kan jeg klare de forventede udfordringer?

Det kan være rigtigt, at for at få en succesfuld jobovergang skal du bruge tid på at opbygge bestemte færdigheder eller opbygge et nyt netværk af relevante relationer. Det er vigtigt at spørge dig selv, om det er en mulighed for dig at tage dig tid til det på nuværende tidspunkt, eller om du har brug for økonomisk støtte ved at tage et andet job på kort sigt.

Er det de forventede udfordringer værd?

Du kan også spørge dig selv, om udbyttet af at skifte karriere er de udfordringer værd, der kan komme med det. Selvom det for eksempel kan være tidskrævende, stressende eller dyrt at skifte karriere, kan det stadig være det værd, hvis det vil hjælpe dig med at få en rolle, der stemmer overens med dine langsigtede behov og værdier, som vi dækker i næste afsnit af denne artikel.

2. Udfør en professionel revision
At bruge lidt tid på at forstå dine kvaliteter, kvalifikationer og værdier kan hjælpe med at fokusere din karriereovergang og indsnævre dine karrieremuligheder, hvis du ikke allerede har gjort det. Det kan også hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan positionere dig selv under jobsøgningen.

Start med at stille dig selv følgende spørgsmål:

Hvilke bløde færdigheder har jeg i øjeblikket?

Bløde færdigheder er relateret til din evne til at arbejde sammen med andre. Overvej, hvor godt du kommunikerer, har empati med kunder eller løser problemer. Bløde færdigheder er ofte de mest overførbare, så at identificere dem tidligt kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan tilføre værdi til en ny rolle eller branche. Læs mere om bløde færdigheder på arbejdspladsen for at identificere dine største styrker på dette område.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like